:: prototype nieuwe generatie gebruikers

:: prototype nieuwe generatie gebruikers

Nieuwe media vragen om een nieuwe rol voor de gebruikers. Een nieuwe generatie mediatechnologie vraagt dus om een nieuwe generatie gebruikers en je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.
Het eerste prototype is in de maak. Met een beetje geduld kun je in het filmpje onder de foto’s zien hoe de baby het doet.

bron: MAKE zine. Zelf schrijft MAKE zine daarover: MAKE Flickr photo pool member Todd writes “I bought a $10 electronic baby in china town. I cracked it open and soldered a couple of switches to the the speaker. Now the baby is possessed and I have hacked a baby.”

2 Replies to “:: prototype nieuwe generatie gebruikers”

  1. Ik kende vroeger een beeldend kunstenares uit Denemarken (?) die in al haar werk poppen ge-/misbruikte. Ook heel bizar. Zat vast een verhaal achter.

    Toch schuilt in deze poging een toepassing, denk ik. Stel je een winkelcentrum voor met modewinkels, sportwinkels, etc. En dus ook veel etalagepoppen. Stel dat je jouw tekst kunt sms-en naar de code die bij een pop gegeven is en de etalagepop spreekt jouw boodschap uit. Is al geinig. Stel dat de pop jouw naam onthoudt en jouw voorkeuren, of dat je bij de pop een bericht voor een bekende kunt achterlaten, een boodschap die uitgesproken wordt zodra de bekende in de buurt is (global positioning), dat je aanbevelingen doet (“is dat skijack niet iets voor jou?”). Ik verzin maar wat ter plekke. Omdat ik vermoed dat in zulke stomme projecten vaak een begin van een bruikbare gedachte zit.

    Niettemin hou ik persoonlijk ook erg van onnutte absurditeiten. Neem in dit verband een kijkje bij the ideabook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.