hallo, hier uw adverteerder

hallo, hier uw adverteerder

“U wilde door mij gebeld worden, wat kan ik voor u betekenen?” Je neemt de telefoon op, zegt je naam en de adverteerder begint een gesprek met je. Op jouw verzoek.

Waarschijnlijk kennen mensen dit al. Ik kende het niet, en Seth Godin aanvankelijk ook niet. Maar het kan via Google, alleen lukt het mij niet, want ik zie geen groen telefoontje. Is het al in Nederland ingevoerd?

Volgens de beschrijving kun je, nadat jouw zoekterm een aantal hits oplevert van adverteerders bij zo’n adverteerder je telefoonnummer intypen (wordt onthouden na de eerste keer) en de adverteerder belt jou. Afhandeling geschiedt via een derde partij. Je kunt je de implicaties indenken, vooral voor lokale adverteerders. Hopelijk verschoont dat je van een boel nodeloze reclame, jij bepaalt immers wanneer het jou uitkomt om benaderd te worden. Of gaat de adverteerder jou extra verleiden, opdat je zal bellen?
Het is op z’n minst een heel laagdrempelige manier om in contact te treden.

:: update 27 februari 2006 ::
inmiddels lees ik bij DutchCowboys dat het pay-per-call systeem om klanten te laten converteren steeds populairder wordt in de V.S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.