samen museum maken

samen museum maken

Een museum maak je niet in je eentje. Soms is extra hulp gewenst, of een kernachtige herziening van het museum, de propositie, positionering, de bedrijfsvoering, het team, de programmering en de producten. Samen met directie en/of team van een museum gaat Museummaker graag aan de slag. Dat geldt ook voor gemeenten of organisaties die een museum willen beginnen. Of culturele organisaties die een betere koppeling willen met natuur, landschap en ecologie.
Dat begint meestal bij een goed doordacht, slim en aantrekkelijk idee, als fundament en basisprincipe. Van daar tot en met de uitwerking kunnen we verzorgen met een team van experts en partners.
Hiermee gaan we graag aan de slag:

  • museum strategie, om het museum beter te positioneren, op koers te krijgen en beter te verankeren: “van idee tot impact”
  • tentoonstellingen, bepalen jaarthema’s en/of unieke exposities, concept, ontwikkeling en uitvoering: “van idee tot indrukwekkende beleving”,
  • financiën, hoe als museum structureel meer inkomsten te krijgen, of meer rendement, zonder concessies te doen aan de kernwaarden en waarheid, inclusief fondsenwerving, winkelformule, vrienden & donaties, etc.: “van idee tot inkomsten”
  • publiek, om het publiek beter te vinden, boeien en binden aan het museum: “van idee tot interactie”
  • promotie en PR, hoe je museum beter onder de aandacht kan brengen, met communicatie en marketing, relaties met pers, online en socials, stakeholders, belangstellenden: “van idee tot interesse en verder”
  • museumvisie, voor gemeenten, regio’s en toerisme organisaties die een beter beleid of breder bereik met hun musea willen hebben: “van idee tot ieders lieveling”
  • workshops, voor musea die met hun management en team aan de slag willen om het museum nog beter, aantrekkelijker en relevanter willen maken: “van idee tot integrale aanpak”

We werken graag voor musea, maar ook voor andere culturele- en erfgoed organisaties, bibliotheken en overheden.