:: profielen en nog eens profielen

:: profielen en nog eens profielen

Stel, je hebt een maand of wat geleden een leuke baby gekregen. Dit heb je, naast de gebruikelijke HEMA, Blokker en Toys-R-us spullen allemaal al gekocht en tentoon gespreid:
1. de bijtring, gemaakt uit de tak van een door je schoonouders geadopteerde boom in een oerwoud op Kalimantan,
2. een mobiel met apen aan takken, waarop de portretten van de voorouders van de baby met de hand geschilderd zijn,
3. het Tshirtje met een print van de foto van net na de geboorte, betje uitgelubberd al en vervilt.
Dus je weet van gekkigheid niet hoe je nu nog iets kunt toevoegen aan de enorm rijke historie van het korte leven van je baby?

Stel, je collega die al jaren nauwlettend het restant van zijn kuif over zijn schedel plakt, viert zijn twintigjarig jubileum bij de zaak en de man heeft behalve eigenwaan helemaal geen hobby?
Wat moet je dan? Een beetje internetten, weblogs afgrazen en herkauwen, stiekem de profielen van misschien wel je buren of mede-studenten of collega’s naspeuren, tijdje RuneScapen? Of toch maar weer en rondje shoppen bij Marktplaats en Google?

Er is een oplossing voor zelfs de ergste problemen. Wanhopen is nergens voor nodig.

Bij TurnYourHead kun je je profiel (een foto ervan) oploaden. Vervolgens wordt de ruimte tussen twee tegenoverstaande profielen van je gezicht gevuld. Deze driedimensionale “visage” wordt vertaald naar een draaibank die een klomp hout volgens de visage modelleert. Zo ontstaat de “Pirolette”.

Vraag is wel wat je er eigenlijk mee moet. Je kunt die collega er een klap mee op zijn hoofd verkopen, is het probleem van de uitvallende haren ook verleden tijd.

Het leek mij in een tijd waarin profielensites grote aantallen mensen aan zich binden wel een aardige toevoeging.

Andere, uiteenlopende voorbeelden zijn Open Business Club en Watvindenwijover en ExtraFris. Of ze meer hout snijden dan TurnYourHead? Dat hangt van het motief van de gebruiker af…

2 Replies to “:: profielen en nog eens profielen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.