:: netwerken en het web

:: netwerken en het web

In The Care and Feeding of Your Network beschrijven Bob Allard en Richard Banfield hoe je (veel) meer kunt halen uit je netwerk activiteiten.

Zijn er manieren om het voor elkaar te krijgen dat wel 100, of zelfs 500, mensen erover na gaan denken hoe ze jou verder kunnen helpen? In het manifest herinneren de schrijvers ons eraan dat netwerken geen toeval of incident is, maar een vaardigheid die je voortdurend moet bijslijpen.
Een netwerk is een levend organisme, stellen zij, als je het niet onderhoudt, wordt het ziek. Ik denk daarbij aan een online tamagotchi met virale werking (waarover een andere keer meer), of Nintendögs; ik heb al een paar hondjes zien wegkwijnen.. “The more you care, the better you listen, the more likely you are to reap what you sow.”

Een andere aanbeveling in dit verband is 50 ways to reach your goals van Soni Pitts, waarin ze een lijst van vijftig (sic) aanraders, vermaningen en reminders geeft. Handig, nogal Amerikaans, maar over het algemeen vlot en vermakelijk geschreven. De doelgerichte tips varieren van Go surfing, keep fit en delegate your life tot adviezen over netwerken.

Frankwatching besteedde eerder al aandacht aan het bloggen voor een baan en natuurlijk de Bloggersbox, waarmee je zelf kunt bepalen hoe en weaar je de volgende actie voor je netwerk plant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.