:: mobiel met gezichtsherkenning (in Japan)

:: mobiel met gezichtsherkenning (in Japan)

hallo ik ben het! (laat mij erin…)
Sharp heeft het eerste mobieltje geproduceerd dat het gezicht kan herkennen van de gebruiker. De technologie hiervoor, Face Sensing Engine (FSE), is geleverd door http://www.oki.com/jp/FSC/ics/en/]OKI Electric en het toestel wordt door Vodafone KK aangeboden.

Over de gezichtsherkenning doet het toestel ongeveer 1 seconde. Dat is op zichzelf niet zo lang, maar natuurlijk een eeuwigheid als je snel een alarmdienst wilt bellen en je had net je toestel uitgeschakeld (of doet niemand dat nog?).
De gebruiker kan verder via Bluetooth met maximaal acht anderen die in de buurt zijn chatten, tegelijkertijd. Volgens het bericht op Webwereld legt Vodafone topman Hiroshi Ohta uit dat je hierdoor bijvoorbeeld tijdens een vergadering in stilte met je collega kunt chatten.

Dat verband snap ik niet. Ik denk even hardop. Bedoelt hij een collega die ook in de vergadering is? Hoe moet je dan in stilte chatten? Sms-en tijdens een vergadering is nogal onbeleefd.
Waarschijnlijk gaat het om de video phone functionaliteit die op de site van OKI genoemd wordt. Dan kun je een collega (elders) dus deelgenoot maken van de vergadering en zo ruggespraak houden. Dan hoeven er minder mensen tegelijk naar de vergadering, wat wel zo efficient is.

Herkent het toestel alleen het gezicht van de eigenaar, of ook een foto? En wat nu als je heel erg ziek bent, met hoge koorts en je wilt de dokter bellen? Dan heb je pech, vrees ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.