:: writers bloghut…. en crossmedia stilte

:: writers bloghut…. en crossmedia stilte

Even heel iets anders, een bericht uit de reele wereld. Vorig weekend was ik bij een tuincentrum. Daar stond een showmodel van een nogal truttig tuinhuisje te koop. Voor nog niet de helft! Zo vind je ze op Marktplaats nog niet eens.


{ figuur 1: bloghut Atlanta }

begint eer ge bezint, anders begint ge er nooit aan
Ik moest hem wel zelf afbreken en vervoeren, binnen 14 dagen. Volgens mijn oude buurman was dat een fluitje van een cent. Zijn eigen zonen hadden dat in drie uur voor elkaar. Zo goed als nieuw!
Daarom vroeg ik mijn beste vriend en ex-collega Moc, in het dagelijks leven flash goeroe bij Lostboys, om mij te helpen. Zonder aarzelen had hij toegezegd.
Gistermorgen haalde ik zodoende eerst een aanhangwagen en vervolgens mijn handige vriend op. Hij moest nog wat koffie drinken want hij had snachts tot in de kleine uurtjes zitten gamen. Vol goede moed, met een tas vol gereedschap en een thermoskan vol koffie gingen wij naar de winkel, voorheen Europatuin, nu Overvecht. Aan de gewijzigde naamgeving kun je zien dat ook hier de regionalisering toeslaat.

Tien sneeuw- en hagelbuien en vijf rampzalige uren verder hadden we eindelijk alles op de aanhanger geladen. Ik had bijna mijn been gebroken door een rondvliegende balk, maar welbeschouwd en zonder aanstellerij was dat het enige dat vrijwel onbeschadigd uit de strijd gekomen was. Ik voorzie een enorme groeimarkt voor instructievideo’s van en voor doe-het-zelvers.

het carambole effect van crossmedia denken
Nu ligt er in de tuin een enorm pakket hout en ik vraag me af of dat ooit weer een keurig schuurtje gaat worden. Ik moet nu een stappenplan bedenken voordat ik de blokhut kan gaan plaatsen. Anders wordt het van een ramp een fiasco. Eigenlijk had ik iets onconventionelers voor ogen, een stoere schuur zoals je die in woonbladen wel ziet, met een potkachel en een bureau van sloophout met melkglazen bureaublad, of wat te denken van een erwarmd bureaublad van leisteeen! Zou je een biljart kunnen ombouwen tot bureau? Dat wordt dan een crossmedia bureau. De mediakanalen zijn de ballen en de keu is de campagne. Je bepaalt de richting, berekent het effect en hoopt op een serie van 100.
En biljart ombouwen tot bureau, dat wordt mijn volgende project. En op dat bureau een ultieme uitrusting voor digitaal communiceren. Dan moet bloggen echt een feest zijn.

En nu? Nu ben ik enerzijds zo verkreukeld door de noeste arbeid en anderzijds zo losgetrokken van de virtuele wereld, dat het melden over crossmedia perikelen en het (regisserende) aandeel van de gebruiker daarin me voorkomt als een tamelijk overbodige actie. Toch weet ik nu al dat dit gevoel op maandagmorgen alweer goeddeels verdwenen is.

de stilte die over hem kwam
Op het crossmedialog staat een bericht over Virtuele stilte op de KRO-site, vandaag 5 maart. Waarbij stilte iets anders is dan het ontbreken van geluid. Kalmte zou een betere benaming zijn dan stilte.
Een video van twee mannen die in een race tegen de klok onder barre weersomstandigheden een blokhut tot de grond toe afbreken lijkt mij een goede aanvulling. Als je dat ziet, ben je waarschijnlijk blij dat jij tenminste op de bank kunt zitten met een goed boek. In die zin is kalmte het ontbreken van onrust.

de drukte van de kleine zelfstandige
En waarschijnlijk is het een uitvlucht, om te ontkomen aan de verplichtingen voor de eenmansbedrijfsleider c.q. creatief directeur c.q. account manager c.q. boekhouder op zondagmorgen, of terzake, zoals dat in een (oud) bericht op molblog beschreven staat. Wat kan crossmedia betekenen voor de gemiddelde MKB-er? Wedden op meer dan 1 paard?
Waarschijnlijk betekent het, naast een aanwinst voor sommigen, veel verspilde moeite voor het merendeel. Ik bedoel maar, een blokhut afbreken en elders weer opbouwen, zal voor een kundige aannemer een fluitje van een cent zijn. Voor een goedbedoelende doe-het-zelver is het een enorm karwei, waarbij alle winst al snel verloren gaat door onbekwaamheid: waar gehakt wordt vallen de spaanders.
Na de bijeenkomst over narrowcasting bij de KvK in Amsterdam, wordt het wellicht tijd voor een zelfde bijeenkomst voor MKB-ers over crossmedia. In het kader van eerst bezinnen en dan beginnen.

7 Replies to “:: writers bloghut…. en crossmedia stilte”

 1. @ Theo; is keertje wat anders op een blog he…. Zwarte tekst en zwarte achtergrond šŸ˜‰ hahah netzoiets als de stilte site van de KRO. Stilte op het blog….

 2. Lang leve de stilte!
  Dat zwart was eigenlijk een foutje ja (#000000 ipv. #FFFFFF), dank je dat je mij er op gewezen hebt. Uit protectionistische overwegingen gebruik ik vaak nog een oude browser. Die toont geen achtergrondkleuren. Bij mij was de tekst zodoende leesbaar. Tijd om over te stappen.

 3. Lang leve de stilte!
  Dat zwart was eigenlijk een foutje ja (#000000 ipv. #FFFFFF), dank je dat je mij er op gewezen hebt. Uit protectionistische overwegingen gebruik ik vaak nog een oude browser. Die toont geen achtergrondkleuren. Bij mij was de tekst zodoende leesbaar. Tijd om over te stappen.

 4. Mijn freund, wat en rampje! Maar ter geruststelliing hetvolgende: de winnaar van de Turnerprijs afgelopen jaar 2005 had het volgende kunstwerk gemaakt. Shed-boat-shed heette het. Hij vond ergens aan de Rhein, bij Loreley stel ik mij zo voor (Ich weiss nicht was es bedeute dass ich so traurig bin, ein maerchen aus uralten zeiten, das kommt mir nicht aus dem Sin) een schuurtje, brak dat af, bouwde er een boot van, legde 200 km verder weer aan bij Basel, trok de boot op de wal en bouwde er een schuurtje van. Nou jij weder.
  Dat biljart, met verwarming, daar krijgt een mensch toch alleen maar ontuchtige gedachten van…Bouw toch eens een boot van je schuurtje en groet de Grote Moc van mij!

  freude, Paolo

 5. Mijn freund, wat en rampje! Maar ter geruststelliing hetvolgende: de winnaar van de Turnerprijs afgelopen jaar 2005 had het volgende kunstwerk gemaakt. Shed-boat-shed heette het. Hij vond ergens aan de Rhein, bij Loreley stel ik mij zo voor (Ich weiss nicht was es bedeute dass ich so traurig bin, ein maerchen aus uralten zeiten, das kommt mir nicht aus dem Sin) een schuurtje, brak dat af, bouwde er een boot van, legde 200 km verder weer aan bij Basel, trok de boot op de wal en bouwde er een schuurtje van. Nou jij weder.
  Dat biljart, met verwarming, daar krijgt een mensch toch alleen maar ontuchtige gedachten van…Bouw toch eens een boot van je schuurtje en groet de Grote Moc van mij!

  freude, Paolo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.