Publieke media en de blogosfeer

Publieke media en de blogosfeer

Martin Lucas en het Center for Social Media hebben onlangs een nieuwe korte documentaire geproduceerd. De twaalf minuten durende film, Many to many, geeft een introductie over de nieuwe inspanningen die het bloggen combineren met traditionele media.

In its research on the future of public media, the Center (for Social Media) has been chasing down how new, participatory media are fast becoming a vibrant part of the public media landscape. As part of this research, filmmaker Martin Lucas produced a short video showing the new and growing promise of the “blogosphere.” This is more than individuals publishing their thoughts, it’s a veritable global, public conversation.

Martin Lucas is een videomaker en media docent in New York. Zijn werk toont een sterke sociale bewogenheid en weerspiegelt zijn betrokkenheid bij openbare media. Martin was in een vroeg stadium lid van Paper Tiger Television en producent van The Gulf Crisis TV Project (1990), een exercitie in global network-building met gebruikmaking van o.a. satellieten, informele netwerken en publieke kabelnetwerken.

Martin doceert momenteel documentaire en nieuwe media productie op de Film and Media Studies Department van het Hunter College, City University of New York. Eerder doceerde hij film en video productie en new media aan de Fordham University, Brooklyn College, CUNY een aan The Educational Video Centre.

Ik ontmoette Martin Lucas in Amsterdam, halverwege de jaren negentig, toen hij bezig was met een korte documentaire voor een tentoonstelling in de Beurs van Berlage (“Ik & de ander”). Of eigenlijk was ik een van zijn assistenten. Naast hand- en spandiensten ten behoeve van de documentaire die hij maakte (over de desastreuse effecten van militaire laserwapens), ik haalde bijvoorbeeld een plastic zak met koeienogen bij het abattoir en vervaardigde samen met hem een liter nep-bloed van onnavolgbare kwaliteit, hielp ik hem met de inrichting en uitstraling van zijn plek op de tentoonstelling. Naderhand hebben we nog tot ’s avonds laat gediscussieerd over media, film, kunst en sociale issues in een bovenwoning in Amsterdam West.

bron: Global Voices Online

link: Distributes Creativity

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.