Doelgroep onderzoek (vakantie dus)

Doelgroep onderzoek (vakantie dus)

Een kleine vijftien kilometer boven Alkmaar, aan de kust, ligt het prachtige dorp Schoorl. Hier komen zee, duinen, dorp en polder samen, een crosslocaal gebied zullen we maar zeggen. Mijn vader woont er. Televisie ontvangt hij in 3 Publieke Netten per antenne (zo’n ouderwetse hark). Dat is over een jaar voorbij. Digitenne is in aantocht. Ik ben er op vakantie, op het erf van mijn vader hebben we een fantastische retro klap-caravan opgezet, een Rapido Comfort.
Veel meer heb je als vakantieganger niet nodig. Er zit een keukentje in, 4 slaapplaatsen, kastje voor keukengerei, garderobe kastje, eventueel een vijfde hangmat, je hebt ze ook met vloerverwarming, etc. etc. Voordeel is bovendien dat je zo’n Rapido dusdanig kunt inklappen dat er slechts een platte aanhanger van ca. 400 kg overblijft. Die kan met gerust hart achter de auto over de Peage gesleurd worden (met 130 km/u). Mag niet, kan wel. Campeer-convergentie van minstens twintig jaar geleden en nog ongeevenaard. In het dorp wandelt en winkelt een prachtige dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking. Veel vijftigers, maar ook veel jongeren. Je kuint in het dorp dure huisjes huren, maar ook goedkoop kamperen. Er is een Bruna, een Superdeboer, maar ook een Natuurwinkel. En over een maandje is er de 10e aflevering van het 4-daagse kunstenfestival Schoorlse Kunsten. Ik doe nog twee dagen "onderzoek" en dan is de mei-vakantie alweer voorbij.

2 Replies to “Doelgroep onderzoek (vakantie dus)”

  1. ja het is er mooi, maar je hebt het ook wel erg getroffen met het weer. Als je twee dagen in de klapcaravan had gezeten in de stromende regen was het niet zo leuk geweest. šŸ˜›

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.