verzekering

verzekering

Soms zit het mee, soms zit het tegen was een tijdlang de pay-off van… één of andere verzekeringsmaatschappij. Wat meezit, op mijn thuisfront, is dat er geen zichtbare schade is achtergebleven na de lekkage vanwege de stortbui van een paar weken geleden. Midden in de nacht kwam mijn dochter (8) vertellen dat ze zo’n raar geluid hoorde. Toen stond de helft van haar kamertje al blank. En haar bed was drijfnat. Een verdieping lager bleek ook de keuken blank te staan en het regende vanaf het plafond. Het zit dus ook mee dat ze geen longontsteking heeft gekregen. Ik kan van alles bedenken wat gelukkig niet gebeurd is. En dat is natuurlijk het gedachtengoed bij gratie waarvan verzekeringsmaatschappijen bestaan. Nu blijkt dat de dakgoot zo geconstrueerd is dat bij buitensporige toevoer en een kleine verstopping bij de afvoer, de dakgoot al gauw overstroomt, rechtstreeks de spouwmuur in. Of is het spauwmuur? Ik heb daar geen verstand van. Nu moet dat veranderd worden en helaas is dat geen verzekeringskwestie. Ik kan het ook niet (meer) verhalen op ded vorige bewoner als verborgen gebrek. Maar het zit mee dat het gemaakt kan worden.

Het zit ook mee dat de afgelopen dagen mijn huis niet is uitgebrand. De vorige eigenaar heeft blijkbaar meer verstand gehad van iets anders dan van elektriciteit. Er is kortsluiting geweest in de meterkast. En wat een geluk dat, afgezien van de magnetron, de printer, de cd brander, het modem en twee computers alles nog heel blijkt. En dat er dan zomaar mensen zijn die na een telefoontje meteen langskomen om mij uit de brand (sic) te helpen.

Het installeren van draadloos internet is me niet zelfstandig gelukt. Maar wat een meevaller dat de KPN gratis een monteur beschikbaar stelt om internetplusbellen te installeren. De afspraak was gauw gemaakt. Echter, door de kortsluiting zijn twee computers overleden. De ene was gloednieuw en bestemd voor mijn zoon. Die heb ik rokend en smeulend naar buiten gedragen. Op de ander staan mijn cruciale bestanden en passwords. Maar het zit alwéér mee: bij Starbytes in Hilversum konden ze overweg met zulke hopeloze gevallen. En ik mocht langskomen!

Nu zit ik met de overgebleven laptop op een krukje bij de nieuwe meterkast en het nieuwe modem eindelijk even te posten.

Want straks moet ik verder aan de riolering achter het huis. Ik dacht gewoon een afvoerpijp te vervangen. Maar er zitten ook twee stokoude putten en die zijn zo lek als een mandje. Daarom stroomt er dagelijks minstens vijftig liter water langs de fundering van mijn huis. Ik kwam daar overigens achter omdat ik op zoek was naar een mierennest. Ik heb namelijk een mierenplaag in de keuken. Die kruipen zelfs door plastic zakken heen en verschuilen zich bijvoorbeeld in de holletjes van het brood.

Hopelijk krijg ik eerdaags positief bericht van de belasting, dat die gaat toegeven dat ik echt niet dubbel hoef te betalen aan de ziektekosten. Ik heb het wel even moeten voorschieten. Dat zat mee, het had vast ook veel meer dan drieeneenhalf duizend euro kunnen zijn. En hoogstwaarschijnlijk krijg ik het terug.

2 Replies to “verzekering”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.