Lage frequentie

Lage frequentie

Tot vandaag ging ik gebukt onder een onverbiddelijk Gebod. Een Gebod waartegen ik echter al te vaak gezondigd heb. Het Eerste Gebod van het webloggen is deze: Gij zult iedere dag minstens 1 bericht op uw weblog posten!

Tot voor kort werkte ik fulltime in loondienst. Op gegeven moment ging ik niet meer naar het restaurant om te lunchen. De vrijgekomen tijd gebruikte ik om te bloggen. En als het moest, ter meerdere eer en glorie van het webloggen, werkte ik een half of heel uur langer door. Genoeg voor een unieke linkdump met verrassende invalshoek. En ’s avond thuis maakte ik vaak nog tegen middernacht een diepgravender bericht af. Mijn geloofsijver wierp gaandeweg ook vruchten af. In die zin dat ik mezelf gesterkt voelde in mijn geloof vanwege die toewijding.

Intussen is de beheeromgeving van web-log.nl veranderd. Dat dwingt mij om mijn, steeds virus-ongevoeliger, hardware aan te passen. Zodat ik weer kan zien wat ik krijg als ik blog. Dan maar meteen alles aangepakt, dacht ik. Maar internetplusbellen even tussendoor installeren op een eigenzinnige laptop, liep al gauw uit op een boel ergernis. Over ergernissen wil ik het nu liever niet hebben. Mijn geloof in Web 2.0 is een positief en optimistisch geloof, daar passen geen morrende en verwijtende geluiden.

Intussen is de bodem van mijn tuin tot op 5 meter diepte gesaneerd. De opgeschoonde grond is met gras en al afgeleverd maar nu moet ik bedenken welke planten, struiken en boompjes er terug moeten komen. En welke beslist niet terug mogen komen. Moet er een terras aangelegd worden en zo ja, welke afmetingen krijgt dat? Hoeveel struiken passen er dan nog bij? Een fruitboom, is dat niet een uiterste blijk van gedomesticeerde weelde? Wat te denken van de malus d. Alkmene met een waarderingscijfer van 9! Dat is een kleine boom die ook geschikt is voor kleine tuinen, dus dat past overal. Of een abrikozenboom, Prunus arm. Tros Oranje (beetje voor de hand liggend met het aanstaande WK), nee nee een amandelboom, de Prunus dulcis Robijn! “De roze bloemen zijn prachtig en kunnen de perzik bestuiven.” Een boom die aan kruisbestuiving doet met andere types, crossmedia dus, maar dan onder fruitbomen! Dat doet me trouwens denken aan andere dingen die ook moeten gebeuren.

Intussen moeten er namelijk ook crossmedia concepten bedacht en uitgewerkt worden. Ik moet trouwens nodig en intensiever aan acquisitie doen. Ik krijg altijd de zenuwen van de Kamer van Koophandel en de opbeurende verhalen in de Kamerkrant. O ja, de nieuwe visitekaartjes moeten een definitieve tekst krijgen en gedrukt en dat is waar ook, ik wilde eigenlijk mijn website, inclusief weblog dat nog omgekat moet worden, ergens anders laten hosten.

Intussen, de kinderen zijn naar school, de belasting wijst mijn bezwaar af, klaarblijkelijk zonder het bezwaar gelezen te hebben, de ziektekostenverzekeraar wil ook een bericht, van collectief naar individueel (past dat bij mijn geloof?), de dakgoot blijkt dusdanig aangelegd dat bij hevige regeval het overtollige hemelwater direct de spouwmuur ingutst, de oude afvoer van de keuken lekt ergens ondergronds waardoor de kelder vochtig en vol schimmel is, intussen zoek ik een gelegenheid om de presentatie voor te bereiden voor literaire middag van de Schoorlse Kunsten. Daar gaan een aantal Friese en West-friese dichters elkaar ontmoeten (waarom?) en hoe zal ik daar een opgewekte middag van maken?

Aan het principe van onwenselijke gelijktijdigheid heeft Einstein niets kunnen veranderen. En zijn relativiteitstheorie is zeker geen prioriteitsyheorie, laat staan een methodiek, immers, tout est relatif. Beste Albert, wanneer moet ik nu nog webloggen?

Maar er is hoop voor de zondaars! Eric Kintz schrijft in een zeer aanstekelijk artikel op het weblog van marketingprofs waarom de frequentie van het webloggen er niet (meer) toe doet.

“Thou shall post every day” is the most fundamental and most well known principle of blogging […] Wrong. Daily posts are a legacy of a Web 1.0 mindset and early Web 2.0 days (meaning 12 months ago!). The pressure around posting frequency will ultimately become a significant barrier to the maturity of blogging. Here are 10 reasons why.
Deze tien redenen zetten op z’n minst aan het denken. En werken bij mij als een weesgegroetje na de biechtstoel.

2 Replies to “Lage frequentie”

  1. Theo, je biecht is opgenomen in de blogosfeer der bloggers.

    Zeker het 10e gebod van Eric Kintz is bij jouw van toepassing. So what if you don’t post every day? Er zijn ook andere dingen belangrijk in het leven…

    Maar vind wel leuk om nu ff te lezen hoe het staat met je tuin, je eigenzinnige laptop en je werkzaamheden voor Schoorls…..

    Rest mij maar 1 ding om je biecht af te sluiten; Proost! op de komende zomer, dat je lekker mag genieten in je tuin, terwijl je kinderen aan het internet+bellen zijn op die eigenzinnige laptop 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.