Gered!

Gered!

Vanmorgen ben ik bij Starbytes geweest. Twee vroegere collega’s hebben dit bedrijf een paar jaar geleden opgericht. Ze doen, kortgezegd, systeembeheer en steeds meer met video. Ze weten daar dan ook heel veel vanaf. Een complete montageset in Final Cut Pro, maar ook alles wat daarachter hoort te zitten. En dat doen ze goed. Voor mij zijn ze het toonbeeld van een succesvolle startup. Ik ben daar niet zomaar enthousiast over. Ze hebben vanmorgen mijn data gered.

Ik ben niet consequent genoeg geweest in back-uppen, heb mijn gegevens en mail-wisseling niet geordend in ordners of op geindexeerde schijfjes. U toch wel? En nu dacht ik alles kwijt te zijn. Ik ben wel twee computers kwijt en nog een boel apparatuur die begrijpelijkerwijs niet bestand bleek tegen 380 Volt. Ik zal het maar bekennen: ik werkte nog steeds op een oude G3 met OS 9.2. Niet meer van deze tijd, maar wel virusvrij. Nu heb ik alles over laten zetten naar een G4. Ruim een jaar geleden werkte ik als art director nog met een G5. Hoe belangrijk is het om up to date te zijn? Soms voel ik me daardoor opeens niet meer plezierig geprikkeld of uitgedaagd, maar voel ik me de jager die door de eigen jacht wordt opgejaagd. En dan wil ik steevast hovenier worden.

Nu behelp ik me nog met een oude laptop met een snoertje naar het modem in de meterkast. Tijd om te innoveren dus. Voor innoveren is geld nodig. En dus zal ik de komende tijd waarschijnlijk weer wat meer bezig zijn met concepten ontwikkelen. Daarover later meer.

O ja, gister tijdens het crossmedia café over HDTV viel er vooral te beluisteren hoe verzuild Nederland ook in het tv landschap is. En het gaat maar over de diverse settop boxen en mooie status uitstralende platte schermen en het WK. Maar wat nu als straks de helft van het aanbod op een mobiel bekeken wordt?
De man van UPC zei dat we het eigenlijk over 3 verschillende introducties hebben: digitale tv, interactieve tv en HDTV. Bij Starbytes voegen ze daar graag IP tv aan toe. Wie niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.