:: Robbedoes robot

:: Robbedoes robot

Een saai humeur veert eventjes op uit de bureaustoel als er een bericht over zelfdenkende stofzuigers of andere futuristisch geachte apparaten voorbijkomt. Het Japanse bedrijf Hitachi heeft speciaal voor toepassing in hotels een nieuw type humanoid robot ontwikkeld. Deze robot, Emiew, met sportwielen i.p.v. voeten, kan o.a. op kleine kinderen passen.


Foto: AP

De naam Emiew staat voor Excellent Mobility and Interactive Existence as Workmate. Een Emiew weegt 70 kilo en is 1m30 hoog. Emiew is geprogrammeerd om obstakels te vermijden en in staat te reageren op simpele spraakopdrachten (vocabulaire: 100 woorden). Ze kunnen gasten ook de weersverwachtingen doorgeven. Vooralsnog ws. in het Japans, wat bij een sushi maaltijd in het Okura de sfeer alleen maar zal verhogen.

Maar het kan nog een stuk realistischer. Op de Japan World Expo die op 25 maart in Aichi opent, worden bezoekers verwelkomd door een wel zeer levensechte Actroid robot, ontwikkeld door Kokoro and Advanced Media.

Deze robot is zelfs behept met een “gevoel” voor ironie. Op de vraag of ze een robot is doet ze alsof ze even geen goede verbinding maakt en zegt, stuntelig gesticulerend: “Y.e.s, I. a.m. a. r.o.b.o.t”, gevolgd door “just kidding!” voordat ze weer overgaat tot haar vloeiende menselijke manier van doen.

bronnen:
de Reiskrant
Engadget
We-make-money-not-art

meer over robots: world expo

One Reply to “:: Robbedoes robot”

  1. dag theo, nog even. Ik vind het meer een suske en/of wiske-robot. Ik heb ook een verzameling over de robot.
    groet, Erik
    Ik heb ook een sprekende zwarte barbie, die o.a. zegt, dat het zo leuk is op een pyamaparty.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.