:: locatie loggen tijdens seminar Domotica

:: locatie loggen tijdens seminar Domotica

Vrijdag 17 maart a.s. organiseert Dr. Ir. Ben Kršse in WTC Alnovum, Almere, een seminar over crossmedia en domotica, waarin het MKB als doelgroep centraal staat. Aldus een bericht op Crossmedialog. Gedurende enkele sessies van het seminar gaat de redactie van Crossmedialog LIVE-loggen op locatie.

Eerder had ik aandacht besteed aan dit seminar door introductie van de term commotica.
Commotica staat voor het beinvloeden van een groep (community) met een overeenstemmende drijfveer (motivatie), die als community zoveel mogelijk ruchtbaarheid (commotie) genereren.
Commotica is zodoende verwant aan buzz en WoMMa, maar vooral toegespitst op communities en dient om draagvlak te bewerkstelligen voor een bepaald gedachtengoed.

Ook heeft het raakvlakken met Tuangou. Volgens een artikel bij Marketingfacts gaat het ompPotenti’le kopers van specifieke producten in China die zich verzamelen via internet en proberen als groep lagere prijzen af te dwingen. Dit is een ontwikkeling die we eind jaren negentig in de westerse wereld ook gezien hebben.

Dr. Ir. Ben Kršse is docent aan de UvA en lector Domotica aan de HvA bij het Instituut voor Information Engineering. De term domotica is in 1994 in Nederland geintroduceerd en is een samentrekking van de woorden domus (woning) en telematica.

” Domotica staat voor elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in de woning en woonomgeving ten behoeve van bewoners en dienstverleners. In een Domotica woning worden zorgtaken, communicatie, ontspanning en andere huiselijke bezigheden door talrijke elektrische apparaten en netwerken gemakkelijker gemaakt.”
De laatste zin geeft de link aan met crossmedia. Het huis van de toekomst, Living Tomorrow is zo’n voorbeeld waarin “maatschappelijke, economische en technologische ontwikkelingen worden geobserveerd en vertaald naar realistische en herkenbare toepassingen in het complex. (80% van de getoonde oplossingen is marktrijp, 20% is visies naar de toekomst toe).
Steeds meer mensen werken thuis. Wat kan agent technology betekenen voor ons? Wat met digital convergence in een smart home?”

Een ander voorbeeld hiervan vind je op de Japanse website Roborior (zie bovenstaande afbeelding van huiskamer)
Meer informatie over dit seminar en over domotica kun je vinden op domotica.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.