Bureaus en crossmedia

Bureaus en crossmedia

Emerce plaatste op 4 april deel zes van een serie over mediabureaus. In deel zes van de serie spreekt Emerce met Olger Smit, New Media Director bij mediabureau OMD. Olger Smit adviseert vanuit die functie over de inzet van digitale media bij campagnes.

creativiteit, innovatie, merkstrategie
Op de vraag waar de creatieve en innovatieve ideeën vandaan komen, interactieve bureaus of reclamebureaus, spreekt Olger Smit de verwachting uit dat de traditionele bureaus in potentie het creatieve en interactieve het best kunnen combineren en omzetten in een totaalconcept. Hoewel er goede interactieve bureaus zijn, is het vaak los zand wat ze doen en wil echte samenhang met merkstrategie nog wel eens ontbreken.

Is dit niet een kwestie van tijd? Zodra de knowhow van traditionele bureaus zich gaat verschuiven richting interactieve (lees: nieuwe) bureaus, zullen ook deze de combinatie kunnen maken. Bovendien gevrijwaard van stereotyp denken over push&pull e.d.


Bron: bloglab.blogs

nieuwe media
Verder geeft Olger Smit aan dat OMD druk bezig is met een inhaalrace richting nieuwe media. “We zijn sinds zes maanden bezig met een intern project waarbij we onder meer medewerkers van het bureau kennis laten maken met zaken als digitale televisie, gameconsoles en mobieltjes met UMTS. Medewerkers mogen apparatuur mee naar huis nemen en er daar een tijdje mee experimenteren. Vervolgens discussiëren we erover. Het gaat dan niet alleen om medewerkers van de interactieve afdeling, maar om alle media- en marketingspecialisten. Voor hen is het belangrijk om dit soort technologieën te ervaren, want alleen dan kun je zinnig advies aan klanten geven.”

Bij dit interne project is ook interimIC betrokken. Eerder schreef ik daarover al een artikeltje, waarin ik me afvroeg wat de rol van het mediabureau is als de consument zelf de regelpanelen van de media bedient, content genereert en voor de verspreiding daarvan zelf de nodige media kiest.

layer-ads
Maar er blijven gewoon merken en die moeten onder de aandacht gebracht worden. Ik denk vooral dat mediabureaus de alliantie met de consumenten moeten leren aangaan en dat vereist eerder een aangepaste denkhouding dan het kunnen omgaan met gadgets. Eerder een creatieve en innovatieve manier van denken waarin wordt uitgegaan van de consument (motief) dan van diverse technieken voor advertenties.
Over advertentievormen doet Olger Smit ook een aardige uitspraak: “Terwijl op televisie adverteren volledig is geaccepteerd, kijk men met hele andere maatstaven naar adverteren op internet. Waarom is een programma onderbrekende commercial op TV acceptabel en een Layer-Ad niet? Dit zijn interessante inzichten die in feite de beleving van de consument en ook de waarde van internet als advertentiemedium benadrukken”

Er zijn natuurlijk nog meer vormen van webvertising. Maar sommige layer-ads zijn net zo storend als een fullscreen commercial midden in een doelgerichte actie van Ajax; de kans is klein maar je weet nooit zeker hoe het afloopt. En dan wil jevoor de zekerheid niet gestoord worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.