Even ademhalen

Even ademhalen

Meestal moet je regelmatig bloggen als je blogger bent. Want anders blijft het bezoek aan je weblog weg. Anders krijg je een kroniek met zo’n groot hiaat dat je niet weet hoe die afdoende dicht te schrijven (en dus laat je het maar). Anders vergeet je je gebruikersnaam en password nog. Van kwaad tot erger is dat.

Ik ben bij “erger” aanbeland. Hoe dat komt? Dat komt door de wisselslag, niets zo vermoeiend als de wisselslag. Zodra de zwemmer meerdere manieren van zwemmen onder de knie krijgt, wordt hij overmoedig. Er wordt een wedstrijdbad gekozen (serieus!), een hoeveelheid baantjes (teveel) afgesproken met een soort sponsor (werkgever) en tegelijk een tijdslimiet (te krap). De zwemmer denkt vervolgens een groter en effectiever bereik te hebben door de manieren van zwemmen niet alleen af te wisselen, maar ook de combineren; een soort kruisbestuiving. Zo maakt de gaandeweg vermoeider zwemmer water, zoals een klok de tijd heeft. Tot zover de geforceerde vergelijkingen.

Want intussen ben ik bij Tinker Imagineers bezig met een crossmediaal concept voor een cultureel erfgoed project, de Limes, noordgrens van het Romeinse Rijk in Nederland. Daarbij zetten we bijvoorbeeld naast printuitingen en een spel op locatie én online ook geocaching in. En allemaal kruisverbanden en doorverwijzingen. Vanaf april dit jaar gaat het zich ontrollen.

Voor een interne campagne binnen de NS heb ik een viraal concept bedacht waarbij webvideo een aanjagende rol heeft. Overigens als direct gevolg van het crossmedia café over ‘user generated video content’, ofwel ‘kijkersTV’. Monique Dusseldorp had weer een zeer aanstekelijke introductie gemaakt (meestal boeiender dan het vervolg van zichzelf op de borst kloppende bedrijfspresentaties) en de dag daarop kwam een spoedopdracht van NS Reizigers.

Zo zijn er nog een stel projecten. Ik doe nu mijn best op de wisselslag, wat niet echt handig is. Wel enerverend. En terwijl ik dit schrijf, haal ik even adem. En ik dacht gewoon niet na maar typte op blinde routine mijn gegevens in. Dat werkte.

2 Replies to “Even ademhalen”

  1. @ Daphne: goed voorstel waar ik graag op in ga. De 13e ga ik proberen. Heb jij je ingeschreven voor het seminar over Het Nieuwe Uitgeven bij mediaplaza?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.