Internet voor kinderen

Internet voor kinderen

Frank Janssen komt vandaag (01/02/07) op Frankwatching komt met een buitengewoon mooi bericht. Hij is erg enthousiast en terecht.
Marcel de Ruiter (van Shaping Thoughts) en Bas de Ruiter (vader) publiceerden gisteren de vertaalde speciale kinderuitgave van David Weinbergs Small Pieces Loosely Joined:
"Waar het internet voor is".
Weinberger, een van de co-auteurs van The Cluetrain Manifesto, schreef in 2002 Small Pieces Loosely Joined. Hij maakte gisteren op zijn blog bekend dat er nu ook een Nederlandse versie beschikbaar is gekomen (zie ook het bericht op Shaping Thoughts).

Verbinden

beeld: Frankwatching.com

"Small Pieces Loosely Joined", is een boek over hoe het web het begrip van de mensheid rond zaken als ruimte, tijd, zingeving, kwaliteit, kennis en ethiek heeft veranderd. Vooral ook samenwerking en samen communiceren krijgt er grote nadruk. Daarom ook interessant voor ouders die hun kinderen in die geest willen opvoeden.
Het lijkt misschien een vreemd idee, maar al snel besloot David Weinberg om ook een editie voor kinderen online te zetten. Nu is er dus ook een Nederlandse versie van ‘Waar het internet voor is’.
Fantastisch materiaal voor gebruik in de klas, maar ook voor Grote Mensen die even snel de essentie willen vertellen (nadat ze het eindelijk begrepen hebben…).

>> lees het complete bericht (Frankwatching).

De uitgave is ook in Word en als pdf te downloaden en er is een openbaar (Engelstalig) forum waar over de uitgave kan worden gediscussieerd. Hier staat de online versie.

            

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.