:: crossing borders

:: crossing borders

Op we make money not art werd mijn aandacht getrokken door een artikel over sportschoenen voor grensoverschrijdende mensen (lees: asielzoekers). Deze sportschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor dit gevaarlijke werk, zo zit er bijvoorbeeld een kompas in.
In eerste instantie werd mijn aandacht getrokken door de combinatie van de woorden trainer en border crosser. Enerzijds dacht ik meteen aan het Crossing Border festival en de mogelijkheid om hier met een crossmediaal concept een wezenlijke bijdrage te leveren. Ook dacht ik via de woordspeling aan een training om het crossmedia denken bij mensen te bevorderen, door ze te leren over grenzen heen te denken, het vertrouwde grondgebied te verruilen voor een uitdaging, tegen de wetten van het eigen denken in te gaan etc.

Conclusie:
1) mensen verzinnen telkens weer bizarre producten (vergelijk het bericht over het hacken van een baby-pop) en zodra het een link heeft met sociaal engagement weet ik niet goed wat daarvan te denken; relativering?
2) ik wil graag een concept bedenken en realiseren dat een toevoeging biedt aan het Crossing Border festival een festival waarvan ik de eerste versie nog heb meegemaakt in de tijd dat ik zelf heel actief was in de poezie-performance wereld.
3) het ontwikkelen van een training t.b.v. crossmedia denken (creatie, innovatie, concept, product) zit eraan te komen, maar heeft nog wat tijd nodig. Ik geloof alvast wel in het nut en de noodzaak ervan.

One Reply to “:: crossing borders”

  1. “…het ontwikkelen van een training t.b.v. crossmedia denken (creatie, innovatie, concept, product) zit eraan te komen, maar heeft nog wat tijd nodig. Ik geloof alvast wel in het nut en de noodzaak ervan…”

    DOEN! Want die lui in 3-delig zwart weten echt niet dat dit de toekomst wordt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.