droombureau

droombureau

Het Droombureau is gevestigd op Hekelstraat 16a te Alkmaar. Karen Opstelten is kunstenares en verbeeldt dromen. Afgelopen weekend, tijdejns de tiende aflevring van de Schoorlse Kunsten, resideerde Karen in het Ketelhuisje aan de Heereweg in Schoorl.

beeld: KarenOpstelten.nl

Dat Ketelhuisje heb ik vroeger nog in oorspronkelijke opstelling gezien: twee enorme ketels, geisoleerd met een decimeter gips, met schoorstenen uit het dak, omgeven door allerlei pijpen en leidingen, zorgden voor de verwarming van de voormalige melkfabriek De Goede Verwachting.

Ongeveer acht jaar geleden, in 1998, heb ik met de beeldhouwer Ger Viegers het dak gerepareerd en de kleine ruimte verder toegankelijk gemaakt. Daar hadden we samen met Ada Sluiter de installatie ‘Dame met hondje’ ingericht, het resultaat van een fysieke briefwisseling over dit thema. Jammer dat we toen nog geen weblog hadden.

Het Ketelhuisje is wegens de “pittoreske robuustheid” (een romantisch-industrielee bouwval dus) een geliefde plek om te exposeren.

Ik liep er binnen en zag een klein tafeltje met tekeningen en een blok met papiertjes. Aan de wand hingen ingelijste tekeningen, met daaronder een korte beschrijving van een droom.

Dat is wat het droombureau doet: de kunstenares maakt een illustratie bij jouw droom. Ditmaal fysiek, maar je kunt ook online je droom laten verbeelden.

Stuur je droom naar Karen Opstelten. Zodra de tekening gereed is, krijg je een bericht via de mail en een verwijzing naar de website waar droom en illustratie online staan.

Karen Opstelten
Lindegracht 28
1811 GE Alkmaar
kopstelten@hetnet.nl

Droombureau:
elke zaterdag geopend van 12-15 uur
Hekelstraat 16a
Alkmaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.