Schrijfblokje

Schrijfblokje

"Eindelijk mijn digitale schrijfblokje", is de titel van een verslag dat Frank Janssen heeft gemaakt van zijn bezoek aan de CeBIT in Hannover. Wat hij beschrijft, de EasyBook P7, een tablet pc van Tulip, lijkt een antwoord op mijn vraag waar ik toch zou moeten zitten met mijn Iliad. Het is niet precies het formaat dat ik gedacht had, maar wel de functionaliteiten.

Eyecontroltobii

Ik was, door Erik Hooft, namens het Zweedse Tobii uitgenodigd. Waarschijnlijk omdat ik vorig jaar melding had gemaakt van MyTobii, een beeldscherm dat met de ogen bediend kan worden. Daarbij vervangen de oogbewegingen die van de muis en cursor en zijn verdere externe apparaten overbodig. Daarom zou het heel geschikt kunnen zijn voor mensen met een zwaar beperkte mobiliteit, cerebrale bewegingsstoornis of rsi.

De aandacht van Frank was ook al getrokken door de Eyetracker oplossing van de MyTobii P10. Ik was er graag bij geweest – sorry Erik Hooft, graag een volgende keer. Momenteel ben ik niet in de gelegenheid om er veel op uit te gaan.

Op de website van Tobii staan een aantal filmpjes. Wat je daar niet helemaal ervaart, volgens Frank, is hoe het is om direct na een opname meteen je eigen oogbewegingen gepresenteerd te krijgen. Een ervaring die hij wel kreeg in een demo-opstelling ter plekke.
Ben nieuwsgierig waar deze ontwikkelingen toe gaan leiden. Stel je voor dat je de MyTobii zou kunnen combineren met de EasyBook P7. Dan zijn we niet ver meer verwijderd van het apparaat dat jouw gedachten kan uitschrijven en, wellicht, ook meteen verbeelden, als een soort automatische e-jay (een internet-v-jay, die content van bijvoorbeeld FlickR en YouTube mixt). Of ben ik nu een beetje voorbarig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.