Bezoeker beoordeelt website in 1/20 seconde

Bezoeker beoordeelt website in 1/20 seconde

bron: NU.nl – 17 januari 2006 12:48

De eerste indruk van een website wordt veel sneller gevormd dan gedacht. Bezoekers van internetsites hebben al na vijftig milliseconden bepaald wat ze van de site vinden. Aanvankelijk werd gedacht dat internetters veel langer de tijd nodig hadden om een eerste indruk te vormen.
De eerste indruk is tevens van groot belang voor de verdere ontwikkeling van de totale waardering voor een site. Dat stellen onderzoekers van de Canadese universiteit in Ottawa.

Proefpersonen werd gevraagd websites te beoordelen op hun eerste indruk. Ze kregen voor een periode van 1/20e seconde een afbeelding van een site te zien, waarna ze moesten aangeven hoe aantrekkelijk ze de pagina vonden. De resultaten hiervan werden vergeleken met de visuele waardering voor dezelfde websites door andere proefpersonen die er langere tijd mee geconfronteerd werden.

Het zou fijn zijn als we dan ook wisten op welke criteria de aantrekkelijklheid van een site berust. En of daar ook een perceptie in meespeelt over wat de site te bieden heeft (van hardcore nieuws tot de nieuwe collectie van Miss Sixty of over het bereiden van appelflappen). Als iemand een vollediger nieuwsbericht heeft, dan graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.