e-musea

e-musea

Onlangs ben ik bij mijn collega Fran Bambust in Brugge geweest. Zij heeft in een jaar tijd niet alleen (wel in haar eentje) een nieuwe vestiging van Tinker Imagineers in Brugge opgezet, maar ook aanzienlijke successen geboekt. Fran Bambust is een soort Leonardo da Vinci: in vele kundes een grootmeester. Zij heeft met drie verschillende projecten drie ministeries in België weten te interesseren.
Deze successen lijken niet op zichzelf te staan. Al geruime tijd heb ik de indruk dat België in onstuitbare opmars is als het om nieuwe media, crossmedia, web2.0 en meer gaat.

Sinds enige tijd volg ik het weblog van Kolgen&Laenen. Plezierig aan dit weblog is de eenvoudige wijze waarop doorgaans zinvolle berichten gebracht worden. Ik geef hieronder een bericht integraal weer. Ik ben benieuwd naar reacties.

“De websites van de Antwerpse Musea zijn aan een grondige facelift toe. Daarom richtte men de denktank e-musea op. De operatie zou 2 jaar in beslag nemen (2007 voor individuele websites – 2008 portaalsites).

De denktank bestaat uit 2 delen: de fysieke (vormt een klankbord en draagvlak van de websites van de musea Antwerpen. Via een aantal overlegmomenten bespreken we voorstellen, delen we meningen en toetsen we concrete functionaliteiten af) en de digitale (deze blog vormt de tool en kennisdatabank. Het forum waar de discussie open wordt aangegaan. waar ideetjes gelanceerd kunnen worden, interessante links geplaatst kunnen worden).

Iedereen wordt aangemoedigd om mee te participeren in dit discours.

http://www.e-musea.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.