Dit is web 2.0

Dit is web 2.0

Op Brickmeetsbyte meldt Eduard de Wilde dat hij een fan is van ChangeThis. Ik ook! Dus had zijn artikel bij mij al meteen een streepje voor. Zo gaat dat met recommendations en credibility. Eduard verwijst naar een pdf met een uitgebreid artikel door Troy Angrignon e.a. over Web 2.0 (pdf), met als subtitel “Strategy and lessons for business leaders”.

Volgens ChangeThis gaat het hier om (vrij en snel vertaald) dat Web 2.0 een samenstel is van economische, sociale en technologische drijfveren die veranderingen in een attitude veroorzaken, met “tools” en applicaties die het Web in staat stellen om uit te groeien tot hèt volgende platform voor communicatie, samenwerking,groepen&gemeenschappen en toenemend leren.

potscherf

Dat klinkt als een basis voor een nieuwe manier van samenleven die gaandeweg zal ontstaan, waarin kennisoverdracht steeds sneller zal gaan, en de daaruit volgende ontwikkelingen dus ook. Of misschien niet een geheel nieuwe vorm van samenleven, want we ontmoeten elkaar, bijna als in de oude Griekse tijd, op fora, we sturen berichten, we stemmen (als in het ostracisme of schervengericht), we vormen volksvergaderingen (ekklèsia) waarin de bijeen gekomen mensen worden toegesproken (weblogs e.a.). In die zin is Web 2.0, ondanks de alweer versleten naam, het volgende platform voor het communiceren dat in wezen niet verandert, hoogstens in gereedschap en gebruik.

Zeker interessant om het hele artikel te lezen, al geeft BrickmeetsByte al wel een prima samenvatting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.