Startlog zoekt hoofdredacteur

Startlog zoekt hoofdredacteur


Dat het Startlog menens is met de realisatie van de plannen voor een papieren weblogkrant blijkt wel uit het feit dat ze via Villamedia op zoek zijn naar een hoofdredacteur. Na een enthousiaste presentatie die door sommigen wel wat voorbarig genoemd werd maar, afgezien van een naijverige 1 april grap, ontvangen werd met overwegend instemming, blijken de initiatiefnemers Reinhout van de Lende en Jorrit Kreek toch behoorlijk koersvast en bijvoorbeeld de suggesties van Tonie van Ringelestein serieus te nemen.

Deze schetste een belangrijk obstakel met het oog op de langere termijn: “Gaat iemand dat nog redigeren? Ook verwacht ik niet dat iedereen die nu in de dummy publiceert ook daadwerkelijk toestemming gaat geven. De politici Femke Halsema in ieder geval vast niet. Zo verliezen ze de invloed over hun woorden. Wat immers als de eindredacteur (heeft Startlog die eigenlijk?) selectief gaat lopen schrappen in haar teksten? Ik verwacht op dat vlak nog wel wat oneffenheidjes in dit hele proces. Maar evengoed is het een interessante ontwikkeling die wij bij Adformatie met interesse volgen.”

Jorrit Kreek antwoordde daarop: “Je hebt gelijk dat sommige artikelen te lang zijn. Of BN’ers en politici toestemming geven? Zou leuk zijn maar daar is in onze ogen niet het succes van afhankelijk. als ze toestemming geven en we plaatsen er iets van dan alleen maar integraal en dus zonder er in te knippen. Dank voor je tips en opmerkingen, want ook wij willen blijven leren. Gedurende het komende proces zullen er zeker dingen verbeterd kunnen worden.”


bron: bright

Van Startlog circuleerde een tijdje geleden al een dummy, op tabloid formaat op lichtgroen papier. Ondertitel van de dummy is ‘De andere bron van informatie’, maar Startlog-partner Jorrit Kreek (die eerder de Kronan fiets in Nederland invoerde) spreekt over “De persoonlijkste krant van Nederland”.
Kreek: “Heel veel boeiende webloginfo staat verstopt op het internet. We willen nieuwe mensen met het weblogfenomeen in aanraking brengen.Onze krant wordt ook een soort programmagids, met blogranglijsten en een overzicht van alle bij ons aangesloten weblogs.”

Het is ook de bedoeling dat de deelnemende bloggers zelf voor een verdere verspreiding van de krant gaan zorgen. Startlog was al in gesprek met mogelijke adverteerders, die de tabloid feitelijk moeten gaan bekostigen.

Peper
In dezelfde tijd dat Startlog zich opmaakt om van online naar print te gaan, volgt Peper de omgekeerde route.
Adformatie meldt dat Peper, een onderdeel van het Wegener, gratis online te lezen is. “Lezers kunnen actuele nieuwsoverzichten bekijken, tijdens het lezen van filmrecensies de trailers bekijken, naar cd’s luisteren en bij verschillende onderdelen hun mening geven. […]
De inhoud van het digitale magazine verandert voortdurend, zodat het vaker gelezen kan worden. Ieder kwartaal verschijnt een totaal nieuwe editie. De lancering van het magazine wordt ondersteund door een online campagne.
Het digitale magazine vormt onderdeel van het multimedium Peper, dat zich richt op de jong volwassenen in Eindhoven van 25 tot 35 jaar oud.”

One Reply to “Startlog zoekt hoofdredacteur”

  1. Peper is idd een goeie vorm waarbij nieuws, redactioneel en interactief zowle online als offline goed in elkaar overlopen…En startlog, ja, hoe langer je praat hoe minder er gebeurt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.