schermen en nog eens schermen

schermen en nog eens schermen

Als ik tegen crossmedia specialisten begin over schermen, zie ik ze soms in een snelle crossover-sprong van de geest denken aan touchscreens (publieksruimten en musea), narrowcasting, mobile, flatscreens (digitale televisie), navigatiesystemen (tomtom vs. garmin), Jeff Han en natuurlijk de “gewone” computerschermen die Web2.0 tonen. Ik bedoel dat niet.

Ik bedoel de edele sport met de wapens floret, degen en sabel. sport die middels d’Artagnan (drie musketiers) en Zorro zo tot de verbeelding van de jeugd spreekt. De sport die mijn zoon (12) met hart en ziel beoefent.
Morgenavond , dinsdag 13 november, vindt een Algemene Leden Vergadering plaats van schermvereniging Vívás uit Baarn. Het ad interim bestuur treedt af en een nieuw bestuur heeft zich kandidaat gesteld. Als kersverse voorzitter wil ik samen met de andere bestuursleden en enkele enthousiaste ouders mijn best doen voor een even hoog niveau van schermen als altijd (er lopen jonge kampioenen rond…), meer leden, meer gezelligheid en betere communicatie. Er is tot nu toe nauwelijks aan ledenwerving gedaan, niet structureel althans. Weinig informatie over op handen zijnde toernooien of wedstrijden bereikt alle leden. Dat werkt sleetsheid in de hand, intussen heeft een aantal volwassen leden van lieverlee opgezegd.

Zelf heb ik een blauwe maandag geschermd. Het is uitdagend, erg intensief en ronduit prachtig om te doen. Maar ik kwam in tijdnood. En nu kan ik me er alsnog volop mee bezighouden. Dan ga ik ook maar weer eens schermen.

Dus woon je in het Gooi, of Amersfoort, Bilthoven etc. en je wilt een keer schermen, of vaker misschien, kijk dan op de website van schermvereniging Vívás uit Baarn. Neem contact op of kom gewoon eens langs op dinsdagavond tussen 20 en 22 uur in sporthal de Trits in Baarn. Je bent van harte welkom.

En ja, zelf denk ik ook vaak aan al die schermen en wat daar de komende jaren op te zien zal zijn. Wat zal ons verleiden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.