fraaie weblogs

fraaie weblogs

De eerste keer dat ik bij Sargasso uit lezen ging, viel me meteen de fraaie header op. En die wisselde ook nog af en toe. Ik kon me voorstellen dat ze die met een scriptje aan FlickR gekoppeld hadden (in de achtergrond) en dan op de voorgrond een half-transparante schil eroverheen. Maar daar ging mijn fantasie met mij aan de haal. Ik wilde het graag geloven om zo een schoonheidservaring te beleven…

Sargasso doet intussen serieus aan democratie, en about(:)blank, dat ik niet vaak bezoek en dat voor mij een hard-core-blogers blog is (ook al zo’n vooringenomen idee) verrast me met een post, blog als persoonlijk schetsboek, over fraaie weblogs die in een prachtig boek zijn ondergebracht. En ik besef dat ik de laatste tijd vooral in termen van communicatie en community heb gedacht.

Ik las bij about(:)blank ook over een weblogoorlog die op de HvA zou woeden. Ik dacht meteen aan de studenten van de HvA die de module communicatie en e-cultuur aan de Reinwardt Academie (AHK) volgen, een module die ik als gastdocent begeleid. Vier weken geleden zijn we tijdens de eerste les een weblog begonnen onder de veelbelovende titel Erfgoed2.0. Inmiddels staan er veertig interessante posts op en hebben we aanstaande donderdag onze eerste redactieveradering. Over het uiterlijk moeten we het dus ook hebben.

One Reply to “fraaie weblogs”

  1. Helaas, weer een illusie armer. De header van Sargasso is een kwestie van noest handen arbeid. Maandelijks een serie foto’s door een filter heen halen en klaarzetten.
    Een klein programmaatje roteert dan een voor een de foto’s in de header.
    Maar blijft leuk om te doen. Houden we ook in ons nieuwe design (over ongeveer een maand).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.