over de schrijver TC Meereboer

over de schrijver TC Meereboer

Tussen 1983 en circa 2003 publiceerde TC Meereboer (onder diverse pseudoniemen en namen) gedichten in literaire tijdschriften, bloemlezingen en gelegenheidsbundels. Vooral de voordrachten, meestal met kompanen, waren legendarisch. Nooit meegemaakt? Dat is pech te noemen…

Met een selectie van zijn verhalen won TC Meereboer in 1993 de LIFT Nationale Debuutprijs. De verhalenbundel ZEER (uitgeverij In de Knipscheer, 1994) was daarvan het gevolg.

Er gingen destijds geruchten dat TC Meereboer contact opgenomen had met voornoemde uitgever en dat er allerhande veelbelovende proza fragmenten liggen te luieren tot er nieuw leven in geblazen wordt. Op een weblog met poëzie is dat minder relevant. Het is daarentegen onomstotelijk waar dat TCMeereboer in 2015 weer eens heeft voorgedragen. Eén gedicht was het, met welluidende stem weliswaar, maar niet met de bravoure en bizarre toestanden die hij vroeger meebracht. “Dat past toch niet in een boerenschuur met zwaluwen,” sprak hij, ‘die dieren moet je niet teveel verstoren in hun habitat. Voor grote gebaren en luidkeelse taal heb ik ook een wat langere aanloop nodig.”

Inmiddels zijn we weer jaren verder en in 2023 viert TC Meereboer dat hij 40 jaar schrijver en kunstenaar is. Het is, conform zijn gebrek aan furore en het verscholen karakter van zijn artisticiteit, een zeer besloten viering, om niet te zeggen, eenmansfeestje.